BiOrganik Bio csicseriborsóliszt 250 g
BiOrganikLeírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Bio
- Jelölendő allergéneket nem tartalmaz
Érdekesség:
A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is. A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt használható.
Felhasználása:
A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek. Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor.
Ironikus, de ha sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel ettől lesz tökéletes!
Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.
Összetevők:
- Csicseriborsóliszt*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1521 kJ / 364 kcal |
Zsír | 6,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 30,7 g |
amelyből cukrok | 10,7 g |
Fehérje | 19,3 g |
Rost | 17,4 g |
Só | 0,02 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz hűvös helyen tárolandó. |