Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gabiyo Kókusz-mandula granola 45 g

Gabiyo
263 Ft (223 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Nem értékelt
Elérhetőség: Átmeneti készlethiány
Egységár: 478,87 Ft/kg

A kókuszos granola egy igazán izgalmas ízvilágot varázsol a reggeliző asztalodra! Ha a kókusz és a vanília szerinted is az egyik legsimogatóbb, kényeztetőbb párosítás, akkor ezt az ízt mindenképp ki kell próbálnod! Párosítsd mangóval, banánnal, ananásszal, kivivel, és mesés, trópusi reggelid lehet, de nassolnivalónak, önmagában is megállja a helyét. Összetett ételérzékenyek és vegánok egyaránt fogyaszthatják.

Biztonságos Fizetés
Biztonságos Fizetés
Szállítás 950 Ft-tól
Szállítás 950 Ft-tól
14 napos pénzvisszafizetési garancia
14 napos pénzvisszafizetési garancia
50.000 Ft felett ingyenes szállítás *
50.000 Ft felett ingyenes szállítás *
263 Ft (223 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Gluténmentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Pálmaolaj-mentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Édesítőszerrel és datolyával édesítik
  • Élelmi rostokban gazdag
  • Változatosan fogyasztható
  • Kiváló alapanyagokból készül
  • Vitaminban, ásványi anyagban gazdag
  • Tartósítószer-, mesterséges színezéktől- és ízfokozótól mentes

ISMERKEDJ MEG A GABIYO GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

Gluténmentes Zabpehely

Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.

Mézédes datolya

Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.

Az egzotikus hozzávaló: valódi kókuszreszelék 

Aromák helyett valódi kókusz adja a termék finom, kókuszos ízét. A kókuszdiókba egyesével lyukat fúrnak, a kifolyó kókuszvizet összegyűjtik, a „víz nélküli” diókat kettévágják majd a fél diókat meghántolják (szőrös, kemény héj eltávolítása). A hántolást követően a finomabb hámozás következik. Az így kapott termékeket megmossák, majd áztatják. Áztatást követően ledarálják és jön a pasztörizálás majd szárítás. Utolsó lépésként a készterméket osztályozzák (finom-, közepesen finom-, pehely- és chips állag), végül csomagolják.

Selymes ízű mandula

Az extra ropogósságért ezt a granolát mandulával dúsítottuk, ami a sütés után mennyei textúrát, és lágy, selymes ízt kölcsönöz a terméknek.

Az aztékok kincse: chia mag

A Mexikóban őshonos chia, vagy más néven aztékzsálya mag magas rosttartalmának köszönhetően nagy mennyiségű vizet tud megkötni, és a hagyományos, népi orvoslásban számtalan célra használják. Mi sem hagyhattuk ki kókuszos granolánkból! A chia-mag nyáron virágzó, lila vagy ritkábban fehér virága a virágzást követően maghüvellyé fejlődik, mely termését (a chia-magokat) télen hozza. A chia-mag – az amaránthoz hasonlóan – az Aztékok és Maják fontos alapélelmiszere volt. Úgy tekintettek rá, mint amely fokozza az állóképességet, és energiát ad (a kukorica- és bab mellett a harmadik legfontosabb növényük volt). Éppen ezért az azték harcosok a fontos hódításaik során, és a „hírvivő” futók (akik Mexikó középpontja és távoli régiók közt ingáztak) nagy hangsúlyt szenteltek a magok rendszeres fogyasztásának. A chia magok tipikusan apró, ovális alakú szemcsék. Színük lehet fekete, barna, de ritkábban fehér is.

Igazi olasz olívaolaj

A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja.  Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.

Puffasztott amaránt

Az amaránt egy úgynevezett álgabona, a gabonákhoz hasonló, de rendszertanilag más csoportba tartozó növény. Granoláinkban a zab mellett, mint gabonaféle szerepelnek a puffasztott amarántgolyócskák, amelyek természetüknél fogva gluténmentesek.

Természetes vanília aroma

vanília íze tökéletesen harmonizál a kókusszal és a mandulával, ezért került a termékbe. De hogy mitől lesz egy aroma természetes? A természetes és a mesterséges aromák közötti fő különbséget az adja, hogy a mesterséges aromák ember alkotta vegyi anyagokból, míg a természetes aromák pedig eredetileg is élelmiszernek minősülő alapanyagokból készülnek (mint például kukorica, rizskorpa), melyek kémiai szerkezetét a tudósok át tudják alakítani úgy, hogy az hordozza az adott összetevő, esetünkben a vanília íz- és illatjegyeit.

Tengeri só

Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.

MI JELLEMZI A KÓKUSZOS GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?

Hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert tartalmaz*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!

Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, laktózt, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Granoláink, így a kókuszos gabiyo granola is teljes mértékben glutén-, tej-, laktóz- illetve szójamentes.

A felhasznált összetevőknek köszönhetően a kókuszos granola élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.

Mint minden termékünk, a kókuszos granola is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan fogyaszd?

A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolyapaszta, kókuszdarabok (7%), olívaolaj, chia mag, manduladarabok (2,5%), puffasztott amaránt, természetes kókusz aroma, tengeri só, természetes vanília aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok.

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1759 kJ / 420 kcal
Zsír 15,3 g
amelyből telített zsírsavak 5,38 g
Szénhidrát 58,0 g
amelyből cukrok* 16,4 g
Rost 10,1 g
Fehérje 7,8 g
0,6 g
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Egy csomag 1 adagot tartalmaz.
Változatos és kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető az egészséges életmód részeként.
Tárolás Száraz, hűvös helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek