Szafi Reform Aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g
2.259 Ft (1.778 Ft + ÁFA)

Szafi Reform Aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 4.517,14 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Az étkezési célokra használható aszkorbinsav nem más, mint a jól ismert C-vitamin. Antioxidáns tulajdonsága révén segít a zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozásában, illetve javítja a tészták sütési tulajdonságait is. Segítségével könnyebb, nyújthatóbb állagú, sütés után kevésbé morzsolódó tésztát készíthetünk.

2.259 Ft (1.778 Ft + ÁFA)

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • C-vitamin
  • Antioxidáns hatású
  • Fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben
  • Savanyúságot adó és szabályozó anyag
  • Sokoldalú felhasználhatóság, elsősorban tészták állagának a javítására használják
  • E-számok szerinti kódja: E300

Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin, egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben.

A C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika, paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.), gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós gyümölcsök, stb.), valamint étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe.

Segít a gyümölcsök, zöldségek felületén az oxidációs folyamatok hatására bekövetkező barnulás megakadályozásában.

A kenyerek, pékáruk  készítésekor egy kávéskanál aszkorbinsavat a tésztához adva jobb állagú, könnyebben nyújtható tésztát kapunk, amely a sütés után kevésbé morzsolódik.

Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor szén-dioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ilyen módon rendkívül könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket készíthetünk.

Savanyító hatását kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző szörpök, italok készítésekor. Így nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat készíthetünk.

Összetevők:

  • 100% L-aszkorbinsav

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!