Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szafi Reform holland kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalom) 200 g

Szafi Reform
1.014 Ft (799 Ft + ÁFA)
Nem értékelt
Egységár: 5.071,11 Ft/kg

A Szafi Reform holland kakaópornak 20-22%-os a kakaóvaj tartalma, cukrozatlan, mélybarna színű. Gazdag kakaós ízt ad a süteményeknek, desszerteknek és remekül felhasználható kakaóitalok készítéséhez is. Az egész szervezetre jótékony hatással van, hiszen a kakaó legtápanyagdúsabb alakja, az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó étel. 

Biztonságos Fizetés
Biztonságos Fizetés
Szállítás 950 Ft-tól
Szállítás 950 Ft-tól
14 napos pénzvisszafizetési garancia
14 napos pénzvisszafizetési garancia
1.014 Ft (799 Ft + ÁFA)

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • Vegán
  • Paleo
  • Szuperélelmiszer
  • Mélybarna színű
  • 20-22%-os kakaóvaj tartalom
  • IR barát termék
  • Gazdag antioxidánsokban
  • Magas a rost és fehérje tartalma
  • Gluténmentes
  • Cukormentes
  • Tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-, D- és E-vitamint
  • Remek kalcium, kálium, magnézium, vas, foszfor, réz, szelén és cink forrás
  • Élénkítő hatású, serkenti az agy működését
  • Hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez
  • Sokoldalúan felhasználható

Mitől holland a kakaópor?

Két féle kakaópor létezik a feldolgozatlan és a feldolgozott holland kakaópor. A feldolgozatlan kakaópor savas kémhatású, kesernyés, fanyar citrusos gyümölcsökre jellemző ízű pirosas-barna színű. Hollandiában találták fel azt az eljárást*, amivel a kakaópor kakaóvaj tartalmát felére tudták csökkenteni, és kálium-karbonát (alkalizálás) segítségével semlegesíteni. A holland kakaó, így kapta meg a már jobban ismert formáját. Azaz a sötétbarna színét és bársonyos, lágy földes, fás ízét. Az eljárással a kakaópor feldolgozása is kedvezőbbé vált, ami forradalmasította a csokoládé készítést.

*1828-ban Coenraad Johannes van Houten holland kémikus és csokoládé készítő apja (Casparus van Houten) hidraulikus prését kombinálta az általa felfedezett, a kakaó holland tipusú alkalizációjával.

Sütési praktikák:

A holland kakaópor semgeles, míg a természetes kakaópor savas kémhatású, így a következőképpen érdemes kombinálni az egyes adalékanyagokkal.

Sütőpor - holland kakaó

Szódabikarbóna – természetes kakaópor

Sütőpor és szódabikarbna – a receptnek megfelően a holland és a természetes kakaópor keveréke

Összetevők:                                          

  • 100% holland kakaópor 20-22% zsírtartalommal

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!