Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Tartalmazza a sűrítőanyagot
- Édesítőereje kétszer erősebb, mint a hagyományos cukornak
- Maltit mentes
- Tartósítószer-mentes
Használata:
Dzsemekhez/lekvárokhoz:
- 1000 g gyümölcs
- 500 g Dia-Wellness Zero-6 Befőző cukorhelyettesítő 2:1
1. Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük (vagy a gyümölcs levét kipréseljük), és az adagolásnál megadott mennyiséget kimérjük.
2.A gyümölcsöt, a kimért Befőző Cukorhelyettesítőt egy főzőedénybe öntjük, és állandókeverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet további 1-3 percig, a zselét fél percig zubogva forrni hagyjuk (folyamatos keverés mellett), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3.Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
Lekvár készítése:
1 kg gyümölcshöz
500 g Dia-Wellness Zero-6 befőzőcukor helyettesítő
8 g Vital Hosszanfriss természetes tartósító (2 kávéskanál)
Összetevők:
Élelmi rost, inulin, édesítőszer: erythrit, steviol-glikozidok, sűrítőanyag: pektin, módosított kukoricakeményítő
Származási hely: Magyarország